Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
05.09.2017.
10:30 > 10:44
Klinički centar Vojvodine prva je ustanova u Srbiji koja uvodi potpuno nov, unapređen jelovnik, a koji je do sada najbolje prilagođen potrebama pacijenata.
  • Дејан

    10.09.2017 19:51
    А кад ће бити мени за вегетаринаце? Докле кркачење меса, јаја, рибе...а то изазива болести, не лечи их!
  • mina

    06.09.2017 16:44
    jos kad bi doktori koji dežuraju dobili obrok, a ne da nose serpice!
  • fan

    06.09.2017 07:46
    obozavam da citam komentare Nindza Kornjacleonea
  • nisam robot

    06.09.2017 02:57
    Dada 05.09.2017 • 18:27
    Tetka sad izasla iz KCV posle mesec dana, smrsala katastrofa. Dorucak hleb, salama, pasteta, sutlijas, jogurt. Rucak razvodnjena supa iz kesice u plasticnoj solji, cesto przeni saran od pre dva dana, vrlo cesto bareni pirinac, grasak, retko piletina. Vecera neka splacina. Uzina jogurt probiotik svaki dan. Vise tamo na svakom krevetu kao neki planovi ishrane, mislim.... sta reci kad nijednom povrce sveze nije servirano u sred leta, povrca koliko hocete. Treba li da zakljucimo da povrce nije zdravo, posto meni prave nutricionisti ? Bas nutricionisti predlazu virslu i pastetu, suvu ishranu od koje ne mozes ni u wc kao svet. Fuj.

    Sutlijas? Nikada nisam dobio sutlijas u bolnici (bas ga volim, zapamtio bih), a saran tesko. Saran je skup, pre ce biti da je kineski som. Ja kada sam lezao bilo je dana da za rucak bude testo i hleb, a bez salate. Tesko da bilo koji nutricionista moze da preporuci ovu kombinaciju kao opsti obrok za sve. Ali isto tako su sestre i tehnicari koji rade jeli isto i to samo ako ostane. Kao sto neko rece, kalorijski je to verovatno preporucena dnevna doza i sasvim sigurno mi van bolnice preterujemo sa unosom kalorija, ali o raznovrsnosti u ishrani bolesnika nema ni govora, a pogotovo nema opravdanja da usred leta nema povrca i voca u meniju.
  • Pacijenat od brda

    05.09.2017 23:10
    Nidje bolje ovcetine nijesam jeo.
  • Dr

    05.09.2017 21:34
    I od crnjeg ima crnje.
    Pacijenti barem jedu, dezurna ekipa koja brine o njima (i koju je takodje sramota sta pacijenti dobijaju kao "meni") ne dobije cak ni to.
    Na najobicnija dva obroka ode oko 30-50% finansijskog dela dezurstva, bez ikakvog bahacenja. Onda kada to stignemo da pojedemo uopste.

    Informacija iz prve ruke.
  • Nindža Kornjačleone

    05.09.2017 20:31
    Obizirom koliko nam dobro ide, trcace se u bolnicu na alpsku i pupusku od juce. Bice to gozba.
  • Dada

    05.09.2017 18:27
    Tetka sad izasla iz KCV posle mesec dana, smrsala katastrofa. Dorucak hleb, salama, pasteta, sutlijas, jogurt. Rucak razvodnjena supa iz kesice u plasticnoj solji, cesto przeni saran od pre dva dana, vrlo cesto bareni pirinac, grasak, retko piletina. Vecera neka splacina. Uzina jogurt probiotik svaki dan. Vise tamo na svakom krevetu kao neki planovi ishrane, mislim.... sta reci kad nijednom povrce sveze nije servirano u sred leta, povrca koliko hocete. Treba li da zakljucimo da povrce nije zdravo, posto meni prave nutricionisti ? Bas nutricionisti predlazu virslu i pastetu, suvu ishranu od koje ne mozes ni u wc kao svet. Fuj.
  • Bozon

    05.09.2017 17:08
    Gladni doktor
    Pitanje: zasto je ukinuta ishrana lekara, sestara i ostalih zaposlenih, a tokom dezurstva od 24h??
    Kako mislite da rade zaposlenimu kontinuitetu 24h, a praznih stomaka???
  • itd

    05.09.2017 15:49
    O'ma' se prisetim Kamenice. Ista situacija, ali bude i bolje. E, to je chesto, priprema za dalju "obradu".
  • lol

    05.09.2017 15:22
    Gospodin V koji ocigledno nema pojma o cemu prica posto je njegova jedina briga u Betaniji da udovolji trudnicama iz njegove privatne ginekoloske ordinacije bolje da se sklupca u cosetu i da se makar stidi pet min. zbog izrecene gluposti. Ne zali se nekolicina vec vecina. A nekolicina koja se ne zali verovatno zivi pod strasnim uslovima pa im je tri obroka dnevno ma kakvi on bili stvarno premija. Obroke ne da nije sastavio nutricioni vec po meni ih nije sastavljao niko ko ima kontakte sa trudnicama i porodiljama. Prvestveno kolicina nije adekvatna za nekog ko doji a kvalitet i vrsta namernica su takodje diskutabilni. Zena koja se tek porodi ne moze dobiti grasak(jedan skoro plitak tanjir zaprzene corbe sa jednim batakom i kriskom hleba) ili pasulj za prvi obrok. Takve namernice se ne savetuju ni u prvih mesec dana. Przena riba u ulju prilog grasak. Safalada , virsla,parizer 1 komad po obroku uz parce hleba i solju caja. Sve u svemu sramota je sta se sluzi a nije dozvoljen unos hrane u porodiliste. Ukoliko su raspolozeni moguce je ponekad dostaviti kutiju iskljucivo samo plazme i sok od jabuke.
  • pacijent

    05.09.2017 14:42
    Sigurno treba pobljšati sve vrednosti obroka koje dobijaju pacijenti i ishranu prilagoditi bolestima i potrebama pacijenata.
    Ako se to i ostvari ja mogu samo da pozdravim.!
  • Izvinite

    05.09.2017 13:27
    ali
    Evo kao dijabetičar u našoj "vrhunskoj" medecinskoj ustanovi šta dobijate da jedete:
    npr. "kranjske kombasice, viršle sa kojih ne možete da skinete plastiju, koje se raspadaju, "Zdenka" sir, komad salame................jel to zdrava ishrana, pa ne bi to dao ni psu, a kamoli bolesnicima.
  • Plavić

    05.09.2017 13:23
    Unapredjenje ...
    Šta ... počeće da ljušte kuvana jaja !?
  • Orwell Vegan

    05.09.2017 13:08
    Istina
    Sir je bas zdrava ishrana, a ribu da ne spominjem. Salama naravno da pucas od zdravlja. Beli hleb obavezan dodatak jelima. A tek pasteta, namaz je to nepoznatog porekla.
  • Nervirach

    05.09.2017 13:05
    Jel to Matijevic? Prica se svasta. Na zalost, ulicne price se ispostave tacniji izvor informacija.
  • Драгана

    05.09.2017 12:33
    Скупштинска исхрана
    Ако већ паметују о исхрани и о исхрани гојазних и оваквих и онаквих болесника у болници, могли би се малко позабавити и проблематиком исхране посланика у скупштинским клупама! Има их тамо ихахај подгојених. Нека и њима мало сервирају добру, квалитетну и дијететску храну. А не прасетина-јагњетина-бечка-карађорђева- роштиљ-сарма. А све то- на наш рачун. Па онда тако наједени, замашћени и задовољни стану па нам се кезе са екрана. А обичан смртник ионако гладан и јадан, запати болештину и није му доста муке, још га туре на "специјалан режим исхране" па гледа и слуша горепоменуте посланике...
  • Miloš

    05.09.2017 12:23
    Ja bih tvrdio suprotno. U bolnici ne da ima mesta hedonizmu, nego svaki način na koji se pacijentima može ulepšati inače sumoran dan, treba iskoristiti. Postoje i ukusna jela koja ispunjavaju svaki nutricioni standard. Postoji zdrava, ali ukusna hrana. Ja sam svestan da debelo sečeno parče turističke salame, suv hleb i jogurt iznose tačno onoliko koliko treba kalorija, proteina i ugljenih hidrata, ali siguran sam da bi se moglo smisliti i još neko pravo jelo koje ima iste ili bolje karakteristike.
  • bivsi F10.1

    05.09.2017 12:17
    1 zvezdica
    Jel to znaci da ce sad i na Psidzi pacijenti dobijati hranu a ne pomije? Osim cetvrtka tad je Suljpa. Ili ce i dalje gladni bauljati hodnikom i slinaviti od Lepinje (clozapin,leponex) i moliti za parce hleba, a tehnicari ce ih uredno odbijati jer ne zele da imaju problem da im se neko udavi. Molim nadlezne da ovu tvrdnju provere.]
    \
  • milis

    05.09.2017 12:06
    Imao sam cast da lezim u junu u bolnici 2 nedelje. Za vreme provedeno u bolnici sam izgubio 8kg a vec sam bio mrsav. Svakom ko kaže kako je ishrana tamo dobra zelim mesec dana da uziva u istom"pansionu" kao ja.

    Dva puta je bilo kuvano jaje, sir namazni u trouglu i caj. Od toga je jaje bilo 1x kvarno. Jednom je bila riba i to zaista fina. Za dorucak uglavnom je hleb i snit neke vrrrlo smrdljive salame 1cm debljine. Bio je klot kupus nekolilo puta. Supa se servira u plastičnoj solji. Uglavnom se smenjuju pasteta i salama za dorucak - vrlo zdrava ishrana
    Jedino pristojno je ta ribai klot pasulj koji zaista predstavljaju luksuz i budu 2x mesečno
  • Kiki

    05.09.2017 12:01
    Sve je laz
    Bitne su samo nabavke i tenderi i da se dobro ovajde makar i nabavkom hrane. Zaposlite nove kadrove sramota je sta se radi u kcv posebno u UC gde vise nema ko da radi
  • ex zaposlen

    05.09.2017 11:25
    Koliko ste samo uvecali vrednost jelovnika sve zog dobrobiti bolesnika ili zbog boljeg "ugradjivanja" u cenu raznoraznih novodoslih partijskih kadrova bez dana radnog staza!!???
  • Nisamrobot

    05.09.2017 11:17
    Divlje svinje
    Gde su nestale divlje svinje?
  • Неба

    05.09.2017 11:09
    @HM
    Тако је. Добијеш жуманце,бајат хлеб и чај. Пресну буранију, кост да је глођеш,а за вечеру удробљен хлеб од прекјуче у води за заливање цвећа. За ужину добијеш шамарчину..
  • covek

    05.09.2017 11:02
    Generalno je ishrana u Vojvodini veoma nezdrava : jaka , masna , slana , zacinjena jela , previse pecenog mesa , puno testa , nezdravog belog hleba , preterano prskano voce , losa voda iz vodovoda... na sve to jos i stresovi , slaba fizicka aktivnost , depresija , ...
  • Nsnn

    05.09.2017 10:58
    P***a vam lepa mat***** zna se vrlo dobro cime i kako se hrane bolesnici u Srbiji vec 30 godina, pa to nije dostojno robijasa a ne bolesne osobe kojoj treba da bude prijatno i lepo i kojoj trebaju vitamini i kvalitetna hrana za oporavak a ne komad belog hleba i matijevicev parizer od crkotina, kakav odgovarajuci nivo ? Imate li i malo sramkte i savesti ? Vazno da se po doktorskim konferencijama krka pecenje i kavijar i hrana kakvu prosecan stanovnik ove rupe od drzave moze da sanja samo
  • Hm

    05.09.2017 10:54
    Zaposlena u KCV
    Ovo pise samo na papiru u praksi se i dalje serviraju "pomije".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna